Alimentatieonderzoek

Betaal je partneralimentatie, dan kan deze plicht op verschillende manieren eindigen.
Bijvoorbeeld als uw ex-partner gaat ‘samenleven als waren zij gehuwd’ dan zou de alimentatieplicht voor u vervallen.
Maar in veel gevallen komt uw ex-partner er niet openlijk vooruit dat hij/zij ‘samenleeft als waren zij gehuwd’ en dan is het aan u om de rechter hiervan te overtuigen.

Het voor de rechter aantonen dat uw ex-partner ‘samenleeft als waren zij gehuwd’, is niet eenvoudig. Het moet duidelijk zijn dat het om een duurzame relatie gaat en dat er een wederzijdse verzorging plaatsvind. Een gezamenlijke vakantie of het onregelmatig samenzijn is hiervoor niet voldoende.

De overspel detective is gespecialiseerd in het verzamelen van bewijs voor het aantonen van een duurzame relatie. Tijdens een alimentatieonderzoek volgt een privédetective de bewegingen van uw ex-partner en zijn/haar nieuwe partner over een langere periode om het leefpatroon vast te leggen.

De bevindingen uit een alimentatieonderzoek leiden vaak tot een aanpassing van de alimentatieplicht. Ook kunt u uw ex-partner juridisch vorderen tot terugbetaling van de alimentatie en de kosten van het alimentatieonderzoek.


De kosten voor een alimentatie onderzoek
Wij starten het onderzoek altijd met een “pre alimentatieonderzoek”
De kosten hiervoor bedragen € 1850,- ex btw. U krijgt hiervoor gemiddeld 30 uur aan recherchewerkzaamheden voor.
Na het pre alimentatie onderzoek verwachten we concreet iets te kunnen zeggen over de haalbaarheid en de duur van het alimentatieonderzoek.
Na het pre alimentatieonderzoek betaalt u slechts € 50,- ex btw per uur, met een minimale afname van 5 uur per dag.


Werkwijze van De overspel detective:
Na het vrijblijvend en gratis intakegesprek gaan wij te werk via een vast stappenplan.
Als eerst krijgt u van ons een plan van aanpak met daarbij de offerte.
Na uw goedkeuring van het plan van aanpak en betaling van het pre alimentatieonderzoek starten wij met de recherchewerkzaamheden.
Tijdens het onderzoek zullen wij geregeld contact met u houden over de voortgang van het onderzoek en de kosten daarvan, zo komt u niet voor verassingen te staan.
Aan het eind van het onderzoek ontvangt u van ons een heldere rapportage.