Alimentatieonderzoek

Alimentatiefraude
Als na een scheiding je ex-partner niet genoeg verdient om voor zichzelf te zorgen, moet je in de vorm van alimentatie financieel bijspringen. Vaak voor honderden euro’s per maand. Dit eindigt als de alimentatiegerechtigde trouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of ‘samenleeft als waren zij gehuwd’.

Maar met regelmaat komt het voor dat de alimentatiegerechtigde een nieuwe liefde krijgt en vervolgens gaat samenwonen, maar dat niet officieel maakt. Op die manier kan hij of zij de maandelijkse alimentatie blijven ontvangen, ook al is hier geen recht op.

Een andere vorm van alimentatiefraude is zwart werken.
Als een werkloze ex-partner een baan krijgt, en daarmee voldoende inkomen genereert om zichzelf te onderhouden, dan is dat vrij makkelijk aan te tonen. Bij zwart werk is dat anders. De alimentatiegerechtigde kan dan opgeven dat hij of zij een laag inkomen heeft en ondertussen maandelijks voor honderden of duizenden euro’s zwart bijklussen.

Als een van de bovenstaande scenario’s op u van toepassing is dan dient u als alimentatieplichtige de rechter hiervan te overtuigen voordat u mag stoppen met betalen.

 

Alimentatieonderzoek
De overspel detective is gespecialiseerd in het verzamelen van bewijs voor het aantonen van alimentatiefraude. Tijdens een alimentatieonderzoek volgt een privédetective de bewegingen van uw ex-partner over een periode van 6 tot 12 weken om het leefpatroon vast te leggen.

De bevindingen uit een alimentatieonderzoek leiden vaak tot een aanpassing van de alimentatieplicht. Ook kunt u uw ex-partner juridisch vorderen tot terugbetaling van de alimentatie en de kosten van het alimentatieonderzoek.

 

De kosten voor een alimentatie onderzoek
Wij starten het onderzoek altijd met een “pre alimentatieonderzoek”
De kosten hiervoor bedragen € 1850,- ex btw. U krijgt hiervoor gemiddeld 30 uur aan recherchewerkzaamheden voor.

Na het pre alimentatie onderzoek verwachten we concreet iets te kunnen zeggen over de haalbaarheid en de duur van het alimentatieonderzoek.
Na het pre alimentatieonderzoek betaalt u slechts € 50,- ex btw per uur, met een minimale afname van 5 uur per dag.

 

Werkwijze van De overspel detective
Na het vrijblijvend en gratis intakegesprek gaan wij te werk via een vast stappenplan.
Als eerst krijgt u van ons een plan van aanpak met daarbij de offerte.
Na uw goedkeuring van het plan van aanpak en betaling van het pre alimentatieonderzoek starten wij met de recherchewerkzaamheden.
Tijdens het onderzoek zullen wij geregeld contact met u houden over de voortgang van het onderzoek en de kosten daarvan, zo komt u niet voor verassingen te staan.
Aan het eind van het onderzoek ontvangt u van ons een heldere rapportage.